Et helt andet arbejdsliv

Jens Stærmose-Madsen, 67 år, har hjertesvigt

Jens-Stærmose-Madsen har hjertesvigt og har fået indoperet en ICD-enhed. Det ændrede hans arbejdsliv.

Et presset arbejdsliv

Jens fik for 15 år siden indopereret en ny hjerteklap og ICD-enhed. Det betød, at han fik et helt andet arbejdsliv - og i det hele taget et helt andet liv. Inden han fik operationen, havde han to jobs. Han havde et i det offentlige og et i eget firma - og ”med krudt i røven og fuld fart hele tiden”, som han siger. Det havde han det fint med. Måske havde familien det ikke fint med det, men det havde han.

Et forandret arbejdsliv

Da han blev syg, blev hans arbejsliv helt forandret. Det første halve år kunne han slet ikke arbejde, og da han kom tilbage til arbejdet, var det med en arbejdstid på ca. 15 timer om ugen. Det betød, at han fik langt færre arbejdsopgaver, og hans ambitioner forsvandt.

Et nyt liv – med samme personnummer

Inden han fik operationen, var han faldet om med hjertestop og blevet genoplivet. Efterfølgende gik han op på kommunen og spurgte, om han kunne få et nyt personnummer, fordi han nu havde fået et nyt liv.

Det gamle liv var jo et dårligt liv, for det døde jeg af. Så derfor ville jeg have et nyt personnummer. Det kunne jeg så ikke få. Jeg kunne ikke engang få et smil”, fortæller Jens. Han ønskede ikke at fortsætte det stressende liv, som havde fået ham ned med nakken. Han havde fået et ny liv, hvor han tænkte anderledes. ”Jeg var nemmere at have med at gøre, jeg var ikke så frembrusende. Så det har været noget af det gode ved det. Jeg har faktisk fået et nyt liv – og med samme personnummer”, fortæller han.

 

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Grafer, link til værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.